Naši senioři na WG 2019

22.07.2019 13:10

I naše TJ měla své zastoupení na 16. světové gymnaestrádě v rakouském Dornbirnu a jeho okolí, v překrásném Vorarlbersku. Sedm krásný dní, naplněných cvičením i aktivním odpočinkem, strávila šestice našich seniorů od 7. do 14. července mezi gymnasty všech věkových kategorií z celého světa. Celkem 65 zemí a bezmála 25.000 účastníků se zde sešlo na vrcholné gymnastické akci v rámci „gymnastiky pro všechny“, která se koná každé 4 roky v různých městech Evropy.

 

Skvělé gymnastické výkony při cvičení skupin v halách i na veřejném prostranství, střídala vystoupení skupin gymnastů, pro které je aktivní pohyb nezbytnou součástí života, bez ohledu na věk či fyzické dispozice. Jednotlivé národní výpravy se reprezentovaly v rámci národních odpolední a večerů, vrcholem celé gymnaestrády byla závěrečné galashow.

Naše vystoupení

Foto z akce

Naši cvičenci vystoupili celkem 3x na Casino Stadium Bregenz skladbou pro velké skupiny „Gymnastický sen“, ženy cvičily s červenými a žlutými sítěmi, muži se skládacími hůlkami, které občas vyměnili se žlutými síťařkami.

 

I když byla pro mnohé z nás akce finančně náročná (každý si přispěl 15,5 tisíci korunami), všem se nám líbila a nevadilo ani spaní na karimatkách ve spacáku v místních školách, ve kterých nám místní dobrovolníci připravili i snídaně nebo cestování vlaky a autobusy – na oběd 30 km a na vystoupení dalších 20 km. A naše „osmistovková trička“, která jsme na gymnaestrádě nosili, připomněla letošní významné výročí našeho města.